Zo help ik u

Een hele zorg minder

Het is niet verplicht een professionele uitvaartbegeleider in te schakelen na een overlijden. U mag heel veel zelf doen en regelen. Het kan wel een hele zorg minder zijn om door iemand bijgestaan te worden die weet wat er allemaal bij komt kijken. Die helpt de praktische zaken te regelen. Hierbij ben ik u graag van dienst.

In mijn werk als uitvaartbegeleider zet ik alles in wat ik in het leven aan ervaring, mensenkennis en vaardigheden heb opgedaan. Onderdeel daarvan is de specifieke vakkennis die ik heb geleerd bij Meander Uitvaartopleidingen. Daar heb ik Vincent Wooldrik leren kennen. Met hem werk ik nauw samen.

We nemen de tijd

Een uitvaart dient uiterlijk op de zesde werkdag na het overlijden plaats te vinden. Er is dus voldoende tijd om alles te regelen. Niet alles hoeft in één dag te gebeuren. Daarom neem ik met u de tijd om de uitvaart zorgvuldig voor te bereiden. Samen gaan we op zoek naar woorden en gebaren die recht doen aan het leven van uw ouder, partner of andere dierbare én recht doen aan de gevoelens van u als nabestaande.

Ik luister met aandacht

Een passend afscheid organiseren kan alleen als ik echte aandacht heb voor u. Dit doe ik door goed naar u te luisteren, naar uw verhalen en uw wensen. Alleen dan komen we tot de essentie van de mens die overleden is en van diens betekenis voor de nabestaanden.

Ik houd er rekening mee dat uw aandacht misschien beperkt is. U kunt in deze tijd van rouw anders reageren dan u van uzelf gewend bent. Misschien slaapt u minder, bent u sneller geïrriteerd of kunt u zich moeilijker concentreren. Of wellicht wilt u de harmonie niet verstoren door nadrukkelijk op te komen voor uw eigen wensen en belangen. Het komt ook vaak voor dat er juist veel liefde vrijkomt in tijden van rouw. Alles mag er zijn. Iedereen rouwt op z’n eigen manier.

“Hoe kun je mensen helpen in verdriet? Eerst en vooral moet je luisteren. En daarna moet je luisteren. En als je dit hebt gedaan, probeer dan nog eens te luisteren.”