Stap voor stap naar een passend afscheid

“Het belangrijkste dat je moet weten over verdriet na verlies is misschien dat het niet overgaat. Je leert ermee te leven.”

Hoe gaat het na een overlijden?

Na een overlijden moet een arts de dood vaststellen. Daarna kunt u contact zoeken met iemand die samen met u de uitvaart regelt. Dat heeft geen haast. Als u daar behoefte aan hebt, kunt u rustig de tijd nemen om eerst gewoon maar aanwezig te zijn bij degene van wie u afscheid moet gaan nemen. U hoeft nog niet gelijk over allerlei zaken na te denken. Dat kan anders zijn als het overlijden in een ziekenhuis plaatsvindt. Dan bent u afhankelijk van wat daar mogelijk is. Toch is ook dan mijn advies: neem de tijd.

Als u daar klaar voor bent, neemt u contact op. Dat mag op elk moment van de dag, ook ’s nachts. Er is altijd iemand die u te woord staat en verder helpt.

Ik regel alle praktische zaken voor u

Als u mij op de hoogte brengt van het overlijden, maken we direct een afspraak voor een eerste gesprek. Hierin bespreken we de praktische zaken die er geregeld moeten worden. Het is mogelijk dat Vincent Wooldrik dit deel voor zijn rekening neemt.
Bij alles geldt: we doen het samen met u en we doen het stap voor stap.
Vincent en ik staan voor u klaar vanaf het moment van overlijden tot en met de dag van de uitvaart. En zo nodig ook daarna.