Even voorstellen

Wie is Gerdi?
Ik ben dochter, zus, echtgenoot en moeder. Geboren in Holten en via Amersfoort, Vlagtwedde, Amsterdam en Rotterdam en in 2016 terechtgekomen in Almelo waar ik met veel plezier woon.
Ik houd van lezen, lopen en breien en met de tent kamperen in Frankrijk.

‘Zoeken’ is een woord wat bij mij past: zoeken naar balans, naar zingeving, naar mogelijkheden en oplossingen.

Mensen begeleiden en ondersteunen, dat is wat ik het liefste doe. Van kinds af aan zorg ik graag voor anderen, het was mijn droom om als ‘zuster’ in een ziekenhuis te werken. Gaandeweg kwam daar een nieuwsgierigheid bij naar wat mensen beweegt en veranderde mijn wens om te zorgen in het verlangen om mensen te begeleiden. Niet zo raar dus dat ik koos voor een opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige.

Door mijn werk in de geestelijke gezondheidszorg heb ik gezien wat een crisissituatie met mensen doet. Alle franje valt weg. Wat overblijft, is de mens zelf, in al zijn kwetsbaarheid. Het draait niet meer om het ophouden van de mooie schijn. Je ziet de echte mens, tot in de kern. En in de kern is elk mens mooi.

Diezelfde echtheid zie ik vaak terug in de periode tussen overlijden en uitvaart. Als mensen een dierbare verliezen, zijn ze op hun kwetsbaarst. Middenin die ‘crisis’ moet er dan ook nog van alles geregeld worden voor de uitvaart. Ik vind het belangrijk dat we ook dan tot de kern komen. Dat we stilstaan bij wie de overledene écht was.

Ik houd van alles wat betekenis geeft aan het leven. En ik houd van organiseren en structureren. Dat komt mooi samen in de periode tussen overlijden en uitvaart.

Om te begrijpen wie de mensen zijn die ik mag begeleiden, is het fijn dat ik hun taal spreek. Daarom ben ik blij dat ik mijn vak nu kan uitoefenen in de regio waar ik geboren en getogen ben. Mijn studie en werk brachten me door het hele land, van Oost-Groningen tot in de Randstad. Maar sinds een paar jaar ben ik weer terug in Twente. Dat voelt vertrouwd. Hier ben ik thuis.